maanantai 19. marraskuuta 2012

Kontrollia ja muuta lääkärihässäkkää

Viime viikolla sain syöpäkontrollin tulokset, jotka eivät olleet aikaisempaa kummoisemmat (Luojalle kiitos siitä!!).
Markkeri oli 12 ja keuhkokuvat puhtaat. Seuraava kontrolli onkin sitten toukokuussa, ellei mitään hälyttävää ilmene sitä ennen. Mutta eihän mitään ilmene, se on selvä se!!

Tänään kävin sitten vuorostaan kilpirauhaskontrolli. Se jokin arvo jonka pitäisi lääkityksellä nousta, oli kuitenkin laskenut. Lääkäri epäili annostuksen olevan liian korkea, joten se laskettiin takaisin 25mikrogrammaan.
Samalla kerroin ihottumasta ja muista oireista. Väsymys, nivel- ja lihaskivut kun voivat viitata aikamoneen eri sairauteen.
Lääkäri oli sitä mieltä, että tuo ihottuma on saattanut johtua virusinfektiosta, jonka seurauksena on saattanut jäädä niveltulehdus. Jos tätä ei löydy, niin sitten kuulemma tutkitaan nivelreuma ja fibromyalgia. Nämä kummatkin kun meillä kulkee suvussa.
Paastoverensokerikin otetaan samalla, koska myös diabetes on meillä suvussa edustettuna oikein kummankin oman vanhempani puolesta.
Pääasia kuitenkin on, että asiaa tutkitaan!

Eräs kunnia on kohdannut minua blogi-maailman kautta, mutta siitä tuonnempana :).

Pus.

1 kommentti:

  1. Moikka, löysin blogiisi sattumalta kilpirauhasasioiden tiimoilta. Kuulostaa hullulta, että lääkärisi on laskenut lääkkeen (Thyroxin?)annostusta vaikka arvo (T4v ?), jota sen olisi pitänyt nostaa oli edelleen laskenut. Jos T4v edelleen laskee, ei annostus ole liian korkea vaan aivan liian matala. Kannattaa itse koittaa ottaa mahdollisimman paljon selvää kilpirauhasen vajaatoiminnasta ja sen hoidosta ja lisäksi tarvittaessa hakeutua sellaisen lääkärin pakeille, joka asiasta enemmän ymmärtää. Valitettavasti ko. sairaudesta ei ole lääkäreillä riittävästi tietoa ja potilaat ovat liian usein alihoidettuja tai jopa ilman hoitoa. Useimmat lääkärit eivät edes tiedä, että vajaatoiminnan oireisiin voivat kuulua vahvasti nivel/lihaskivut ja unettomuus.

    Hoitamaton kilpirauhasen vajaatoiminta lamauttaa pahimmassa tapauksessa koko kehon.

    En halua mitenkään tässä arvostella tai viisastella, vaan kirjoitin tämän kommentin siksi, että toivon sinun saavan apua aiemmin kuin mitä itse sain. On tietysti hyvä asia, että myös mahdolliset muut autoimmuunisairaudet kartoitetaan, varsinkin kun on vahva sukutausta. Oireesi kun voivat tosiaan tuon kilpirauhasen vajaatoiminnan lisäksi sopia muihinkin sairauksiin.

    Ihanaa talven odotusta sinulle ja toivottavasti pian löytyy syy vaivoihisi <3

    VastaaPoista