perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kulta, sinä olet Pullukka

Läskin karkoitus on alkanut!!

Tänään aamulla kävin fyssarin pakeilla, kun lähetteen laittoi työterveyden puolelta. Mun yliliikkuvat nivelet ja noussut paino, eivät ole kauhean hyvä yhdistelmä.

Aikaisemmin "läpipaskana" eläneenä, mun on erittäin vaikea suhtautua tähän tilanteeseen, jossa paino nousee sitä mukaan kun suusta menee herkkuja alas. Nyt joku näpsäkkä besserwisser siellä ruudun takana ajattelee, että "urpo, niinhän se menee". Mutta, kun mä olen aikaisemmin voinut syödä mielin määrin herkkuja ja paino on aina ollut alakanttiin. Nyt leikkauksen ja syövän jäljiltä, vaihdevuosista nauttivana, paino onkin noussut ja aika urakalla. Kilot ovat ja pysyvät ja niitä kertyy huomaamatta!! Hormoonikorvaushoidottomana aineenvaihdunta ei toimi normaalisti ja kroppa käy muutenkin aika alavireisesti.

Työterveyslääkäri määräsi kilpirauhaslääkityksen, kun joku arvo oli hieman alakanttiin. Kannattaahan tuota kokeilla, josko siitä apua olisi vireystilaan ja painonhallintaan. Minimi annoksella lähdettiin liikkeelle ja tänään se annos tuplattiin. Kuukauden päästä verikokeisiin, että nähdään, onko lääkitys nostanut arvoa. Kahden viikon lääkkeen syönnin jälkeen mulla on ehkä hieman skarpimpi olo...

No, siitä fyssarista sitten...
Tutki tosi tarkkaan mun selän, hartia-niskan seudun ja jalat. Mulla on lievä skolioosi selässä, joka ei kuitenkaan näy kumarruttaessa eteenpäin. Nivelet, niinkuin jo aikaisemminkin sanoin, ovat yliliikkuvat. Tämä aiheuttaa polvien lukkiintumisen taaksepäin ja käsien omituset asennot... Lantio työntyy vasemmalta puolelta hieman liikaa eteenpäin ja oikea jalka taas johonkin "väärään" suuntaan. Alaselässä on notkoa ja yläselässä selkeää jumia... Maanantaikappale, muttei pahimmasta päästä.
Poikittaista vatsalihasta treenattiin ekalla kerralla ja Sari myös hieroi hartiajumia auki.

Kiloklubiin liityin eilen. Enpä tiedä onko siitä mitään hyötyä, mutta näkeepähän vähän kaloreita yms. Konkretisoituu hieman eritavalla tuo läski.

Eilen kävin Martan kanssa 4km kävelylenkillä ja tänään naapurin A:n ja karvanaamojen kanssa 5km kävely/hölkkä lenkillä. Ihanaa oli käydä pitkästä aikaa saamassa hikeä pintaan.

Taitaa olla aika painella vällyjen väliin!
Mies lähti vielä kaupunkiin baariin, joten me vietetään Martan kanssa tyttöjen pyjamabileet.

Pus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti